De taal  van de liefde.

De liefde is misschien wel het  meest besproken onderwerpen in een mensenleven. Veel relaties lopen stuk op het ontbreken ervan. Hoe komt dat toch?

Van nature wil het hart zich verbinden en kunnen uitreiken naar de ander. Als we onszelf toestaan die beweging te volgen en dit wordt door de partner beantwoord, dan  voelen we ons veilig en ontstaat er een veilige hechting met de partner.

 

Als we ons in de relatie voor langere tijd  onzeker, angstig en kwetsbaar voelen dan slaat dit hechtingssysteem aan.  Partners kunnen ruzie krijgen, vallen elkaar aan, trekken zich terug of praten niet meer met elkaar. Als dit van kwaad tot erger gaat kan dit eindigen, hoe verdrietig ook, in een scheiding.

 

In de sessies werk ik met technieken uit de  EFT, emotionally Focused Couple Therapie van Sue Johnson.  Ik nodig jullie uit om vertrouwd te worden met je lijf en je voelen. Jouw voelen gaat je vertellen wanneer jouw hechtingssignalen aanslaan. Dus wanneer jij angstig, kwetsbaar en onzeker wordt. Vanuit dit  voelen gaan we ons opnieuw verbinden met onszelf en onze partner zodat de relatie weer een veilige haven kan worden.

Heb je vragen of wil je eens kennis maken?